Kejutan buat Seniwati Sarimah (2011)

Sumber: www.utusan.com.my/utusan/ | ARKIB : 16/05/2011

Oleh MOHD. IFQDAR ABDUL RAHMAN
ifqdar.rahman@utusan.com.my
Gambar MUHAMAD IQBAL ROSLI

SELAMAT ULANG TAHUN… Sarimah memotong kek ulang tahun kelahirannya ke-69 di Restoran Warisan Kuala Lumpur sambil diperhatikan oleh rakan-rakan artis.

TANPA mengetahui agenda sebenar Presiden Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan) Datuk Freddie Fernandez yang mengundangnya ke satu mesyuarat tergempar, Seniwati Datuk Sarimah Ahmad terus bersiap menunggu kenderaan yang akan menjemputnya seperti mana yang dijanjikan oleh Freddie.

Apabila kenderaan tersebut tiba, tanpa berlengah, seniwati kesayangan ramai ini terus menaikinya untuk menuju ke destinasi yang telah diberitahu oleh Freddi iaitu di Restoran Warisan yang terletak berhampiran Dataran Merdeka.

Setibanya di restoran itu, aktres filem Madu Tiga dan Ibu Mertuaku itu agak terkejut apabila melihat kelibat ahli keluarga termasuk anaknya, Yusarima Puteri Yusof.

Tambahan pula, apabila ketibaannya disambut penuh meriah oleh Freddie dan bekas Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) Datuk Mohammed Mohd. Daud serta beberapa rakan artis yang lain.

Barulah seniwati itu sedar, rupa-rupanya Freddie telah mempermainkannya. Mesyuarat tergempar yang dinyatakan Freddie itu sebenarnya adalah sambutan ulang tahun kelahirannya ke-69 yang jatuh pada tanggal 28 April lalu.

Sambutan hari lahir Sarimah Ahmad (Foto: bharian.com.my)

.

Hakcipta www.utusan.com.my

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s